Volg ons via
 
 
 

Elfstedentocht op de fiets

Elfstedentocht op de fiets | Als het te warm is om te schaatsen, kun je de Friese Elfsteden Tour fietsen.

Voor schaatsers heeft de Elfstedentocht in Friesland iets magisch, maar… je moet er veel ijs voor hebben! De Friese Elfsteden kan je echter ook per fiets ontdekken en dat is zeker zo ontspannend.

Friese Elfsteden fietstoer

Het bureau voor toerisme Friesland-Holland werkte daarvoor acht arrangementen uit, gaande van een driedaagse tot een achtdaagse fietstoer. 

De hele fietsroute varieert van 200 tot 250 km. Je brengt je fiets (met versnellingen) mee of kan er ter plaatse een huren. Je hebt ook de keuze tussen je bagage zelf meenemen of gebruikmaken van een bagage-nabrengservice. Wil je vooral veel kilometers rijden of minder afstand afleggen maar in de eerste plaats onderweg veel zien, dan is er voor jou een aangepast arrangement. De plaats van vertrek (en aankomst) ligt in Koudum of Stavoren of Bolsward of Leeuwarden, naargelang van het gekozen arrangement.

Verblijf

Logeren doe je in nieuwe of pas gerestaureerde hotels of logeerboerderijen. Naast ontbijt, middag- en/of avondmaal zijn, naargelang van de gekozen formule, nog andere diensten in de deelnameprijs begrepen zoals parking voor je wagen, een degelijk informatiepakket, een routekaart enz… Wie de hele route rijdt ontvangt ook een "oorkonde". Om in het bezit te komen van de op uw naam gestelde, geïllustreerde Elfsteden Route-oorkonde moet je in elke stad één stempel halen als bewijs dat je daar was. Je kunt ieder willekeurig hotel, restaurant, winkelbedrijf, toeristeninformatie- of gemeentekantoor in een Elfstedenstad om een stempel vragen.

In het kort

  • Keuze uit meerdaagse formules: van driedaagse tot achtdaagse fietstoer 
  • Route: tussen de 200 en 250 km, afhankelijk van de gekozen formule  
  • Naar keuze met of zonder bagage-nabrengservice 
  • Aanbevolen periode: tussen 1 mei en 1 september 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 18701
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
elfstedentocht op de fiets, elfstedentocht steden, fietstocht elfsteden, de elfstedentocht, steden elfstedentocht