Volg ons via
 
 
 

Fietsroute langs Belgische kust

Fietsen langs Belgische kust | Kustfietsroute De Panne-Knokke Heist door duinen, polder een fraaie badplaatsen is een aanrader.

Wie van lekker fietsen houdt moet beslist de kustfietsroute doen tussen Adinkerke/de Panne en Knokke in België. Het Vlaamse ministerie van Toerisme heeft een mooi bewegwijzerde tocht klaarliggen. De totale lengte van de fietstocht is zo’n 60 kilometer. 

Je komt door afwisselende landschappen met duinen, polders, fraaie badplaatsen en attracties.

Het 60 kilometerslange traject slingert langs de Belgische stranden en af en toe een beetje landinwaarts. Vanuit Adinkerke verschijnt eerst De Panne en dan verder naar richting Koksijde. Vanuit Koksijde gaat de route achter de duinen langs richting Oostduinkerke. Dan gaat de route linksaf naar Nieuwpoort aan Zee. Enkele kilometers fietsend langs de IJzer, naar de grootste jachthaven van Europa in Nieuwpoort-Stad.De volgende plaats is Lombardsijde. Via Westende gaat de route verder pal langs de vloedlijn naar Middelkerke. Net voor Oostende ligt het fort Raversijde waar de oorlogsruimtes in de duinen nog geheel intact zijn. Hierna verder naar Bredene met zijn naaktstrand en dan richting De Haan.

Vervolgens wordt Wenduine gepasseerd en verder naar Blankenberge. Een grote badplaats die in de zomermaanden overvol is. Hierna gaat de tocht verder naar Heist en Knokke waar de route eindigt.

Een mooie fietstocht die goed is te overzien en voor de geoefende fietsers: De terugweg is ook 60 kilometer. Zie je toch op tegen de afstand dan kun je deze fietsroute uiteraard ook afleggen met een elektrische fiets (e-bike) of de fietstocht opdelen in 2 of 3 delen en onderweg een huisje of een hotel reserveren om bij te komen en te genieten van de heerlijke omgeving. 


Afbeeldingen
  • belgie.jpg
  • nordseeb.jpg 2.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 18510
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroute langs Belgische kust, kustfietsroute de Panne, fietstocht belgie kust, de panne, fietstocht, e bike, kustfietsroute, weer belgische kust