Volg ons via
 
 
 

Brussel - fietsen door de groene gordel

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Rondom Brussel bestaat er een 100 kilometerlange fietstocht door de Groene Gordel. Tegen de verwachting in misschien kom je terecht in zo n prettige plattelanssfeer.
Dorpen en stadjes met eeuwenoude namen als Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw. Of bekende abdijbiernamen als Affligem en Grimbergen kom je er tegen. Je ziet er prachtig gerestaureerde watermolens, kastelen, brouwerijen en musea.
Vanaf de hoger gelegen wegen bij Sint-Pieters-Leeuw heb je zicht op een mooi stadspanorama met op de heuveltop gelegen het Brusselse Paleis van Justitie en de wolkenkrabbers van de Europese Unie.
Er is een bewegwijzerde route en boekje verkrijgbaar voor twee en driedaagse fietsarrangementen. Een van de hoogtepunten is het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren.
 
Een echt paleis opgetrokken in Lodewijk XV1-stijl met prachtige tuinen en het Kapucijnenbos. In het museum staan honderden opgezette en geprepareerde Afrikaanse dieren waaronder een imposant exemplaar van een mannetjesolifant met enorme slagtanden. Daarna fietst u richting Jezus-Eik naar Sint-Genesius-Rode alwaar Pieter Breughel graag schilderde. De rest van de fietstocht gaat grotendeels door landelijk gebied op enkele stukken na. In het verkeersdrukke Machelen en Zaventem waar ook te zien is het vliegveld Brussels International is weinig groen te zien.
Daarna wordt het echter weer steeds groener.Een volgende aanrader is het sprookjeskasteel van Gaasbeek in hartje Pajottenland. Een oorspronkelijk middeleeuws kasteel wat het jachtkasteel was van de Visconti’s. Na het overlijden van de markies Visconti bleef zijn weduwe achter met veel geld waarvan zij het kasteel verbouwde en inrichtte met veel kunstvoorwerpen. Kijk op www.tervuren.be of www.vlaamsbrabant.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2730
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
België, fietstocht, fietsroute, Kapucijnenbos