Volg ons via
 
 
 

9 mei 2019 - Fietsdag in teken van textiel Oldenzaal

Fietsdag in teken van textiel Oldenzaal | Verwonder je over de grote invloed van de textielfamilie

Deze fietsdag staat helemaal in het teken van de textiel in Oldenzaal en De Lutte. Deze plaatsen hebben enorm veel profijt gehad van de industriële revolutie.

Op donderdag 9 mei organiseren wij “Oldenzaal Promotie” een fietstocht door de mooiste gebieden van Oldenzaal en de Lutte. De fietstocht is 30 km lang en middelzwaar. Op de route waan je je in de 19e en 20e eeuw en fiets je in kleine groepen onder leiding van een enthousiaste gids deze tocht. Maximaal 6 personen per gids. Van daaruit voert de tocht onder andere langs het Kalheupinkpark, Tankenberg, Lutterzand, Paasberg en de vele villa´s en landgoederen van de vroegere textielbaronnen.

Verwonder je over de grote invloed van de textielfamilies. Zij zorgden voor werk en woningen. Arbeiders konden zich ontwikkelen en ontspannen door middel van sport, muziek en toneel. De omgeving van Oldenzaal en De Lutte kreeg mede dankzij deze families een betoverd parklandschap. Deelname is op eigen risico.

De kosten van de deelname zijn € 9,95 per persoon incl. koffie met wat lekkers en een kleine versnapering en het boekje met algemene informatie omtrent de fietstocht.

Maximaal aantal deelnemers: 6 personen per gids. Graag vooraf aanmelden bij Oldenzaal Promotie aan de Grootestraat 35 in Oldenzaal, telefonisch via 0541-514023 - Vol = Vol

Starten kan tussen 09:30 uur tot 14:30 uur.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 276
Categorie: 
05 Fietsen Mei
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietstocht de lutte, fietsroute oldenzaal, fietsroute de lutte