Volg ons via
 
 
 

Problemen met fietsaccu's

Grote prijsverschillen vervangende accu voor de e-bike

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat fabrikanten niet voldoende voorlichting geven over de accu's van de e-bike. Vorig jaar gaf bijna de helft van de ANWB-leden die in bezit zijn van een e-bike (zo'n 600.000 leden) aan dat men problemen heeft gehad met de fietsaccu. Daarop heeft de ANWB een uitgebreid onderzoek gehouden of fabrikanten wel voldoende informatie verstrekken bij aankoop van een e-bike.

Grote prijsverschillen vervangende accu

Uit de ANWB e-bike test 2018 bleek dat de gemiddelde prijs voor een vervangende accu 551 euro bedraagt. Maar de prijsverschillen zijn groot. Bij Brinckers betaal je voor een vervangende accu 299 euro maar bij bijvoorbeeld QWIC loopt de prijs op tot 949 euro. Meestal worden de prijzen van vervangende accu's ook niet op de websites van de fabrikanten vermeld. De kosten zijn per telefoon bij de fabrikant wel op te vragen. Wanneer de accu vervangen moet worden kan dit nog weleens flink gaan tegenvallen.

Levensduur van de accu

Fabrikanten doen vrijwel geen uitspraken over de levensduur van de accu. Ook moet men betere informatie verstrekken over een goed gebruik van de accu. Van 20 merken welke de ANWB heeft onderzocht, kregen slechts twee merken, t.w. Amslod en Rivel het predicaat goed.

De accu is een kostbaar onderdeel van een e-bike. De ANWB pleit er dan ook voor dat fabrikanten duidelijkheid geven over vervangende prijzen en meer en heldere informatie geven over het optimaliseren van de levensduur van de accu. Hierdoor krijgen fabrikanten ook minder klachten. Op verschillende websites worden inmiddels, naar aanleiding van het onderzoek, aanpassingen gedaan en prijzen van accu's toegevoegd.

Het hele onderzoek naar de accu's is Hier te vinden.

Bron: ANWB


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2839
Categorie: 
E-bike's - Elektrische fietsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
goedkope fiets accu, levensduur accu elektrische fiets, accu vervangen e bike