Volg ons via
 
 
 

Voordelen van een fiets met riemaandrijving

Fiets met riemaandrijving (Belt Drive) iets duurder maar kent vele grote voordelen

Steeds meer fietsen worden uitgevoerd met een riemaandrijving i.p.v. de traditionele ketting. Riemaandrijving, ook wel Belt Drive genoemd, heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Een fiets zonder kettingkast of halfopen kettingkast geeft maar al te vaak vlekken in de broekspijpen. Dat is verleden tijd als de fiets wordt aangedreven middels riemaandrijving. De riem hoeft nooit te worden gesmeerd wat een groot voordeel is.

Wat als de riem smerig wordt?

Een fiets met een Belt Drive kun je eenvoudig met water afspoelen of afvegen. Ook de riem later nog eens laten spannen is vrijwel niet nodig. Een ander voordeel is dat de riem lichter is dan een traditionele ketting, oersterk is, en zeker vier keer langer meegaat. Je kunt er ongeveer vanuit gaan dat een fiets met een Belt Drive, 20.000 kilometer fietsplezier geeft.

Fietsen met riemaandrijving gaat lichter

Het fietsen op zich gaat gemakkelijker omdat je minder weerstand zult ondervinden, je gaat dan ook sneller. En nog een voordeel: het maakt geen geluid. Mocht je eens een keer een piepje horen dan moet de riem wellicht iets beter uitgelijnd worden. Fietsen met een Belt Drive, oftewel riemaandrijving, kent dus alleen maar voordelen. Het enige nadeel wat te bedenken is, is dat als de tandriem zou breken je niet even een schakeltje kunt vervangen maar dat in dat geval de gehele riem vervangen moet worden. Bij normaal gebruik zal de riem echter vrijwel zeker niet breken.

Kosten fiets met riemaandrijving

Een fiets met riemaandrijving heeft een aangepast frame nodig. Een nieuwe fiets zal daarom iets duurder uitvallen. Maar deze extra kosten zijn het dubbel en dwars waard om over te stappen op riemaandrijving.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3257
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
riemaandrijving fiets ervaring, riemaandrijving fiets nadelen, fiets kopen online, belt drive fiets kopen