Volg ons via
 
 
 

23 sept 2017 - 5e Fietsmolentocht 

De Fietsmolentocht is inmiddels een echte traditie geworden

23 sept - 5e Fietsmolentocht 

In de maand september wordt voor de vijfde keer op rij door de Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk de Fietsmolentocht georganiseerd. Deze volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde schaatsmolentocht door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk. De opbrengst van de tocht, die er in een 30 en 70 kilometer-variant is, en dit jaar komt er naar alle waarschijnlijkheid een gezinsafstand bij van 15 kilometer, gaat dit jaar naar de Stichting Hulphond. 

Maar liefst 472 deelnemers stapten in september 2016 op hun fiets. De Fietsmolentocht is niet alleen het uitgelezen moment om stil te staan bij al het moois dat de polder te bieden heeft, bij elke controlepost is bovendien ook weer iets bijzonders te beleven, variërend van het zelf rijden in een elektrische auto en demonstraties slacklinen (balanceren op een gespannen band) tot aan het bezoek van een molen en een veehouderij. 

Opstappen voor de Fietsmolentocht kan vanaf 09.00 uur op verschillende plaatsen.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Fietsmolentocht gratis. Daarboven is het inschrijfgeld 8 euro. 

Aanmelden en meer informatie vinden over de route, tijden en bijzondere activiteiten onderweg kan via www.fietsmolentocht.nl. 

Over Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk
Rotary Alblasserwaard en Kinderdijk zijn clubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij die samenleving. De Fietsmolentocht is één van de activiteiten. 

Jacqueline van den Bergen
06-22448435
www.vrouwendiebouwen.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 607
Categorie: 
09 Fietsen September
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsmolentocht, fietsroute kinderdijk, fietsroute alblasserwaard