Volg ons via
 
 
 

Verzekeren elektrische fiets flink duurder

Grote verschillen in premies voor verzekeren van een elektrische fiets

De premie's  voor het verzekeren van een elektrische fiets gaan steeds verder omhoog. In de Randstad moest altijd al meer voor een verzekering worden betaald dan in de rest van ons land maar nu gaat de premie ook elders fors omhoog. Belangrijkste oorzaak is het groot aantal diefstallen van een elektrische fiets. Ook worden steeds meer elektrische fietsen verkocht aan jongeren die hun fiets stallen bij de bioscoop, in de stad of bij de sportclub. Het risico op diefstal neemt mede daardoor ook toe. 

De premies gaan in Groningen en Arnhem met maar liefst 87 procent omhoog. De verschillen in premies blijven groot. Het maakt een flink verschil waar je woont, in Amsterdam of in een kleine gemeente als Ommen. Eigenaren van een elektrische fiets betalen in Amsterdam 423 euro voor een verzekering, de eigenaren in Ommen betalen daarentegen slechts 130 euro. De vergelijkingssite www.besteproduct.nl heeft alle verschillen van de premies bij Enra op een rijtje gezet.

Om de premies betaalbaar te houden zullen alle eigenaren van een elektrische fiets al het mogelijke moeten doen om diefstal te voorkomen. Hoe minder diefstallen hoe voordeliger de premie zal zijn.

Bron: NOS


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2623
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsverzekering, verzekeren e bike, elektrische fiets verzekeren vergelijken