Volg ons via
 
 
 

Nieuwe LF-Basiskaart met eenvoudige fietstochten

LF-Basiskaart | Watervaste kaarten in geactualiseerde fietsvakantieatlas

Het plannen van een fietsvakantie of een korte meerdaagse fietstrip gebeurt veelal in de lente. Aan het begin van dit nieuwe fietsseizoen is een gebruiksvriendelijke fietsatlas een handig hulpmiddel om zelf een mooie fietsroute uit te stippelen. Nederland Fietsland heeft een nieuwe editie van de Basiskaart netwerk LF-routes uitgegeven. Op de losse kaarten, die watervast zijn, worden actuele routelijnen van zowel de LF-routes als de aansluitende knooppuntnetwerken weergegeven.

LF-routes en fietsknooppunten

Alle LF-routes worden weergegeven, erg handig bij het plannen van een lange-afstandfietsroute. De LF-routes voeren je langs de mooiste plekjes in ons land en zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Op een eenvoudige manier kun je overstappen op de regionale knooppuntennetwerken, ook deze worden vermeld. Het afgelopen jaar zijn er hier en daar nogal wat wijzigingen geweest in de LF-routes en knooppuntnetwerken. Deze zijn doorgevoerd in de nieuwe editie. Het netwerk op de Veluwe wordt op dit moment herzien maar ook is hierop alvast geanticipeerd.

Watervaste kaarten

De kaarten zijn gedrukt op zogenaamd Stone Paper. Dit is boomvrij ‘papier’ dat voor een groot deel bestaat uit mineraal poeder gebonden met hars. Het is geproduceerd zonder gebruik van water, gif of bleekmiddel. Dankzij het watervaste karakter van Stone Paper kunnen de kaarten prima tegen een regenbuitje.
Op 22 dubbelzijdig bedrukte fietskaarten staat heel Nederland in de prettige schaal van 1:100.000. In het kaartbeeld zijn ook de locaties van Fietsers Welkom! horeca en logies weergegeven. Een los boekje bevat onder andere de gebruiksaanwijzing en info over de veren in de LF-routes.

Online bestellen

De Basiskaart is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. De Basiskaart zal vanaf april ook verkrijgbaar zijn via de (reis)boekhandel, ANWB en VVV-kantoren (€ 24,95, ISBN 978-90-72930-576)


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1026
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietstocht plannen, lf routes nederalnd, mooiste fietsroutes nederland