Volg ons via
 
 
 

Fietsroute van het Jaar 2017 | La Vélo Francette

Fietsroute va het Jaar La Vélo Francette heeft een goede aansluiting op andere fietsroutes als Vélodyssée, la Véloscénie, en de la Loire à Vélo

Fietsroute van het Jaar 2017 | La Vélo Francette

De trofee voor de Fietsroute van het Jaar 2017 gaat naar La Vélo Francette.
Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs 2017 zal deze worden uitgereikt.

De 617 kilometer lange fietsroute loopt van Ouistreham aan de noordkust van Normandië naar La Rochelle aan de Franse zuidwestkust. De prachtige fietsroute gaat ondermeer over oude jaagpaden of voormalige spoorlijnen en is van begin tot eind geheel bewegwijzerd. Ook kan met de trein op verschillende opstappunten aan de route beginnen. Overnachten langs de route is geen probleem. Hiervoor zijn voldoende mogelijkheden, waar jong en oud even kan bijkomen van deze prachtige fietsroute.

De La Vélo Francette heeft een goede aansluiting op andere fietsroutes als Vélodyssée, la Véloscénie, en de la Loire à Vélo. De nieuwe route maakt het dan ook mogelijk om rondjes te fietsen.

De jury heeft La Vélo Francette tot winnaar uitgeroepen nadat men zes voorgedragen fietsroutes zelf had getest. Dit waren de Penedès360 (Catalonië, Spanje) en de ViaRhôna, la Vallée du Loir à Vélo, La Vélo Francette in Frankrijk, het Dommelfietspad (Nederland en België), en de Weinland Steiermark Radtour (Oostenrijk).

Bron: Fiets en Wandelbeurs


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1246
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroute van het jaar, fietsroute frankrijk, fietsvakantie frankrijk