Volg ons via
 
 
 

Fiets en e-bike van het Jaar 2015

De winnaars van 'Fiets van het Jaar 2015', 'E-bike van het Jaar 2015' en, voor het eerst, 'Speed E-bike van het Jaar 2015' verkiezingen zijn bekend!

De winnaars van 'Fiets van het Jaar 2015', 'E-bike van het Jaar 2015' en, voor het eerst, 'Speed E-bike van het Jaar 2015' verkiezingen zijn bekend! Een vakjury bestaande uit ervaringsdeskundigen en experts van onder andere de ANWB en de Fietsersbond koos uit 13 fietsen, 18 e-bikes en 10 speed e-bikes. Benieuwd naar de winnaars? 

In de categorie 'Fiets van het Jaar' behaalde de Batavus Zonar de eerste plek. De fiets is zowel geschikt voor dagelijks gebruik als voor recreatieve ritten. De jury beoordeelde zijn sportiviteit, gebruikersgemak en rij-eigenschappen als zeer goed. Wat nog meer opvalt aan de fiets is zijn zeer lichte gewicht. Batavus biedt de fiets aan voor een prijs van €749, een goede prijs bij zo'n compleet uitgeruste fiets, meent de jury. 

In de categorie 'E-bike van het Jaar' kwam de Cannondale Contro-E Headshok als winnaar uit de bus. Deze E-bike is als één geheel ontworpen; van het frame tot de bagagedrager. De fiets is zeer geschikt voor stedelijke ritten, dit komt mede door de combinatie van grip in de bochten, comfort en wendbaarheid. De jury vindt dat de Cannondale Contro-E Headshok bijzonder compleet is en prachtige rij-eigenschappen bevat. Het uiterlijk van de fiets, niet geheel onbelangrijk, is sportief, met een aluminiumframe dat lijkt op het frame van een mountainbike. De Cannondale Contro-E Headshok wordt verkocht voor een adviesprijs van €3.399.

De eerste winnaar in de nieuwe categorie 'Speed E-bike van het Jaar' is de Sparta ION® E-speed geworden. Deze complete fiets heeft een krachtige ondersteuning waardoor er snelheden bereikt kunnen worden van 40 KM per uur. De jury keek bij deze Speed E-bike niet alleen ontwerp en innovatie, maar ook naar de rij-eigenschappen, techniek en de constructie. Het stabiele en stijve frame is opvallend, de ION technologie zorgt ervoor dat de E-bike gelijkmatig ondersteund wordt en dat het motorgeluid minimaal is. De Sparta ION® E-speed wordt verkocht voor een adviesprijs van €2.699. 

Bron: Fietsen.123


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4236
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
elektrische fiets van het jaar, fiets van het jaar 2015, test elektrische fietsen