Volg ons via
 
 
 

Slimme fiets voor veiliger fietsen

Veiligheid van oudere fietsers aanzienlijk verbeterd door komst van 'slimme fiets'.

TNO heeft aan minister Schultz van Haegen een prototype van de eerste 'slimme fiets' gedemonstreerd. De fiets die over twee a drie jaar op de markt zal komen moet het aantal fietsongelukken waarbij ouderen zijn betrokken, drastisch omlaag brengen. De slimme fiets is voorzien van allerlei snufjes die ervoor zorgen dat de gebruiker wordt gewaarschuwd wanneer zich een gevaarlijke situatie aandient.

Zo zit er achterop de fiets een kleine camera die achterkomend verkeer ziet aankomen. Op de tablet die op het stuur is bevestigd kan de fietsende oudere, zonder om te hoeven kijken, zien wat er achter hem gebeurt. Een trilsysteem in het zadel en het stuur geven eveneens waarschuwingen door als er een gevaarlijke situatie ontstaat.

De Fietsersbond is erg blij met de komst van de nieuwe 'slimme fiets'. Het geeft ouderen de mogelijkheid om langer mobiel te blijven. Dit komt naast het verminderen van het aantal fietsongelukken ook de gezondheid ten goede.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2546
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
slimme fiets, fiets kopen, fietsen, online fiets kopen, veilig fietsen