Volg ons via
 
 
 

Praktische informatie en fietstips op fietsrondje.nl

Fietsrondje.nl, Verkeersbureaus.info en de Fiets en Wandelbeurs bundelen krachten

Goed nieuws voor alle fietsliefhebbers! Onlangs is er een nieuwe website vol fietsroutes en praktische tips gelanceerd, fietsrondje.nl. De pagina, onderdeel van Verkeersbureaus.info, is een initiatief van fietsjournalist Bert Sitters en in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs opgezet. Naast praktische informatie en fietstips biedt fietsrondje.nl de lezer ook maandelijks ‘het fietsrondje van de maand’ en ‘het fietspontje van de maand’ aan. 

Fietsrondje van de maand

Maandelijks verschijnt op fietsrondje.nl ‘het fietsrondje van de maand’. De ‘rondjes’ zijn bedoeld voor fietsers op zoek naar inspirerende en unieke fietsroutes. Elk fietsrondje bestaat uit een volledige beschrijving en achtergrondinformatie over de geschiedenis, natuur en cultuur van de desbetreffende fietstocht. Als eerste fietsroute van de maand, augustus, is gekozen voor een ronde van 47 kilometer door het Noord-Hollands Duinlandschap. Tijdens deze tocht staan diverse periodes uit de historie van ons land centraal: Willibrord, de graven van Holland en het duinwater als drinkwater. 

Meerdaagse fietsroutes

Naast de maandelijkse fietsrondjes vindt de fietsfanaat ook andere bijzondere en interessante fietsroutes op de pagina van fietsrondje.nl. Zo worden er ook meerdaagse fietsroutes beschreven. De eerste meerdaagse route brengt de fietsliefhebber naar Belgisch-Limburg. Ooit floreerden hier de mijnen, maar sinds 20 jaar worden er geen kolen meer gewonnen. De oude schachttorens staan als industriële monumenten in het landschap en geven de fietsroute een aparte en unieke sfeer. 

Pontje van de maand

Pontjes vormen een belangrijke schakel tussen de vele fietsverbindingen van ons land. Soms dienen ze als rustpunt en soms puur als vervoersmiddel. Naast het fietsrondje van de maand verschijnt er ook maandelijks een ‘pontje van de maand’ op de pagina van fietsrondje.nl. Deze maand is de populaire pont ‘Jan Hop’ bij fort Spijkerboor uit de stelling van Amsterdam, ‘pontje van de maand’. 

Fietsrondje.nl

Fietrsrondje.nl is een initiatief van de fietsjournalist Bert Sitters en is een nieuw onderdeel van verkeerbureaus.info. Dit alles in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs. Meer info: www.fietsrondje.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2486
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fiets en wandelbeurs, fietsroutes, fietstocht plannen, fietsknooppunten