Volg ons via
 
 
 

Onderhoud elektrische fiets geeft lang plezier

Regelmatig onderhoud verzekert u dat u lang plezier zult blijven hebben van uw elektrische fiets.

De fiets is een ideaal vervoermiddel en behoeft vrij weinig onderhoud. Bandenspanning controleren en af en toe een druppeltje olie op de ketting, eventueel remblokjes controleren en vervangen en klaar. Bij een elektrische fiets is dit niet veel anders, al moet aan de batterij en het motortje wel wat meer aandacht besteed worden.

Onderhoud van accu's

Er zijn verschillende typen accu's welke een verschillende behandeling nodig hebben. Laad de accu dus altijd op de wijze als is aan gegeven in de gebruiksaanwijzing door de fabrikant. Dan bent u verzekerd van een lange levensuur van de accu. 

De accu's functioneren bij kamertemperatuur het beste. Indien de fiets tijdens de wintermaanden niet vaak gebruikt wordt, is het aan te raden een uitneembare accu binnen te bewaren. Als de fiets geen uitneembare accu heeft en de fiets gedurende lange tijd niet wordt gebruikt, is het verstandig af en toe toch de accu op te laden. Accu's ontladen namelijk uit zich zelf, al hebben de nieuwste typen accu's hier steeds minder problemen mee. 

Onderhoud aan de elektromotor

Aan het onderhoud van de motor kunt en hoeft in principe u weinig te doen. Bij sommige modellen kunt u zelf via het display de motor kalibreren, zodat de kracht van de motor weer in overeenstemming is met het aantal omwentelingen. 

U kunt meestal een paar honderd kilometer fietsen, voordat de elektromotor een onderhoudsbeurt nodig heeft. Bij vele modellen begint dan het onderhoudsicoontje op het display te knipperen. Dan is het tijd om even bij de vakman langs te gaan, zodat deze een onderhoudscontrole kan uitvoeren.

Regelmatig onderhoud verzekert u dat u lang plezier zult blijven hebben van uw elektrische fiets.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 11077
Categorie: 
E-bike's - Elektrische fietsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
elektrische fiets onderhoud, accu elektrische fiets, kosten onderhoud elektrische fiets,