Volg ons via
 
 
 

Welke inchmaat of framemaat is voor mij het meest geschikt?

Het bepalen van de juiste inchmaat lijkt een lastige klus, maar is eigenlijk vrij simpel te bepalen.

Fietsvakanties met het hele gezin zijn erg populair in Nederland. Een aantal weken geleden bespraken we in dit artikel een aantal tips voor de voorbereiding op een geslaagde fietsvakantie in Nederland. Een fietsvakantie met het gezin is de laatste jaren steeds meer populair geworden. Niet alleen tijdens een fietsvakantie maar ook tijdens een ‘normale vakantie’ is het een goed idee om de fiets(en) mee te nemen. Kinderen kunnen dan op de camping de buurt verkennen en met andere kinderen fietsen. Voor volwassenen biedt een fiets ook vele vrijheden. Zeker in het buitenland is het zeker de moeite waarde om een fietstocht te doen, mits veilig. Een fiets kopen is een leuke aangelegenheid, alleen op een gegeven komt altijd de onvermijdelijk vraag: welke inchmaat is voor mij het meest geschikt?

Hoe kies ik de juiste inchmaat?

Het bepalen van de juiste inchmaat lijkt een lastige klus, maar is eigenlijk vrij simpel te bepalen. De inchmaat heeft betrekking op de wielomvang. Volwassenen kopen altijd een fiets met inchmaat van 28”. Voor jonge kinderen is het iets lastiger om de juiste inchmaat te bepalen. Er zijn drie factoren, namelijk de kledingmaat, de leeftijd en de lichaamslengte. De lichaamslengte is de beste graadmeter om te bepalen of een inchmaat geschikt is voor een kind. Gebruik onderstaande tabel als u een fiets wil kopen. 

Zo is een meisjesfiets 24 inch geschikt voor meiden met een maximale lichaamslengte van 130 cm, de leeftijd 8-12 jaar en een kledingmaat van 128-140. Let op dit zijn richtlijnen en geen officiële bepalingen. 

“Hoe zit dat dan met framematen?”

Sommige fietsenwebwinkels bieden bezoekers de mogelijkheid om niet te kiezen voor een inchmaat maar voor een framemaat. De framemaat is afhankelijk van de lichaamslengte en geldt alleen voor volwassenen 28 inch fietsen.


Stel u zoekt een 28 inch omafiets en u heeft een lichaamslengte van 175 cm dan is de framemaat 56/57 cm uiterst geschikt. Vouwfietsen met een wielmaat van 16 inch zijn geschikt voor volwassenen met een lichaamslengte tot 1,70 m. Volwassenen die groter zijn kiezen voor vouwfietsen met een wielmaat van 20 inch.

Anno 2014 beschikken de meeste webwinkels over iDeal betalingssystemen. Speciale keurmerken zijn in het leven geroepen om aan te tonen of een webshop veilig en betrouwbaar is. Meestal vindt u deze keurmerken onderaan de website of op de productpagina’s. Online een fiets kopen, biedt vele voordelen ten opzichte van een ‘offline’ aanbieder. Zo zijn de prijzen niet alleen aantrekkelijker maar kunt u ook in een oogopslag zien wat het aanbod is. Gebruik bovenstaande richtlijnen bij de aankoop van een nieuwe fiets. Kies een inchmaat die het beste bij de fietser past.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 9130
Categorie: 
Fietsnieuws, Fietsen selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
framemaat fiets, framemaat berekenen, framemaat lengte, inch maat fiets, inch maat fiets bepalen