Volg ons via
 
 
 

Fietsvakantie | Controleer je reisverzekering

Fietsvakantie | Controleer goed de reisverzekering of de fiets voldoende is verzekerd.

Fietsvakanties worden steeds populairder. Ieder jaar trekken duizenden mensen er op uit met de fiets. Velen gaan ervan uit dat hun, vaak dure stads- of sportfiets verzekerd is via de reisverzekering. Bij diefstal van de fiets tijdens de vakantie, blijkt dat veel verzekeraars maar een beperkte vergoeding geven in geval van diefstal. De website Geld.nl meldt na een onderzoek bij 34 reisverzekeraars, dat je bij 29 verzekeraars maar een vergoeding kunt verwachten tussen de 250 en 500 euro, meestal per fiets.
Uitgebreide dekking
Enkele verzekeraars w.o. Aegon, Nederlanden van Nu en de HEMA maken geen onderscheid voor fietsen, dus vallen deze onder de dekking van bagage. Bij diefstal wordt tussen de 1.250 en 5.000 euro per polis uitgekeerd.
Goede fietsverzekering belangrijk
Denk je voldoende te hebben aan een reisverzekering tijdens een fietsvakantie, kijk dan de voorwaarden goed na. Bij enkele verzekeraars is ook de mogelijkheid om de reisverzekering uit te breiden met een extra dekking. Op de website van Geld.nl kun je alle reisverzekeringen met elkaar vergelijken. Ben je echter in het bezit van een dure fiets dan is het aan te raden om hier een aparte fietsverzekering voor af te sluiten. De fiets is dan altijd goed verzekerd, zowel in als buiten de vakantie.

Bron: Geld.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3662
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsverzekering, fietsvakantie, fietsvakantie nederland, vakantiefietser, reisverzekering vergelijken