Volg ons via
 
 
 

Fietspad krijgt teveel gebruikers

Fietspaden worden tegenwoordig niet meer alleen door fietsers gebruikt.

Nog niet zo heel veel jaren geleden kwam je op het fietspad alleen de 'gewone' fietsers tegen. Vandaag de dag wordt het fietspad ook gebruikt door een groeiend aantal elektrische fietsen, snorfietsers, bakfietsen en ligfietsen. De drukte op de fietspaden leidt dan ook steeds vaker tot ongelukken. Bij de aanleg van de fietspaden werd niet voorzien dat deze in toenemende mate, door zo veel verschillende soorten fietsers zou worden gebruikt. De fietspaden zijn hiervoor niet breed genoeg.

Tot deze conclusie komt de Fietsersbond. Ook is de bond van mening dat de staat van onderhoud matig tot slecht is. De Fietsersbond zou graag zien, dat net als in België, groepen van 15 wielrenners en meer, gebruik moeten maken van de rijbaan. Hierdoor wordt het op het fietspad al een stukje veiliger.

Achterstallig onderhoud van de fietspaden leidt vaak tot ongevallen. Het komt regelmatig voor dat fietsers ten val komen door losliggende of uitstekende tegels. De Fietsersbond denkt dat er onvoldoende gecontroleerd wordt naar de staat van onderhoud. Mogelijk spelen ook bezuinigingen op onderhoud hierin een rol.

Bron: De Telegraaf


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1893
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietspaden nederland, fietspaden kaart, breedte fietspad, wetgeving fietspad, snorfiets fietspad