Volg ons via
 
 
 

Voorlichting over elektrische fiets

Aanschaf elektrische fiets | Volg een informatiecursus

De Fietsersbond, de provincie Overijssel en ROVO zijn van mening dat mensen die net een elektrische fiets (e-bike) hebben aangeschaft er goed aan doen om zich te laten voorlichten. Een elektrische fiets is beslist geen gewone fiets en vereist wel enige vaardigheden. Met name voor ouderen kan goede voorlichting over het rijden op een elektrische fiets zijn nut hebben.

De afgelopen tijd is er op verschillende plekken in ons land informatie gegeven en konden de gebruikers praktische ervaring opdoen onder het toeziend oog van instructeurs. Begonnen werd met een fietsgymnastiek om de knieën en armen lekker soepel te maken. Hoewel sommige deelnemers enige moeite hebben met het opstappen op een e-bike blijkt toch wanneer ze eenmaal op weg gaan, de vaart er al snel inzit. 

Volgens een woordvoerder van fietsenfabrikant Gazelle ligt de verkoop van e-bike's zonder stang iets hoger dan de variant voor de heren. Veel ouderen, zowel vrouwen als mannen kiezen voor de dames-uitvoering omdat dit mogelijk ook in de toekomst geen problemen gaat geven met opstappen. De praktische test met de e-bike gaat over en langs verschillende verkeersknooppunten om de deelnemers allerhande vaardigheden aan te leren. Een wel heel belangrijke regel uit de les is: Altijd de hand uitsteken.

De prijzen van elektrische fietsen zijn best pittig te noemen. Vanaf ongeveer 800 euro kun je een e-bike aanschaffen maar de prijzen lopen snel op, afhankelijk van merk en type. De allerduurste uitvoeringen zijn te koop voor rond de 8000 euro. De meeste elektrische fietsen die worden aangeschaft liggen in de prijsklasse rond de 2000 euro. Met enige regelmaat worden er voorlichtingsdagen georganiseerd.

Bron: De Stentor


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2633
Categorie: 
E-bike's - Elektrische fietsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
elektrische fiets, e bike, ebike, fiets kopen, e bike test, e bike van het jaar