Volg ons via
 
 
 

Elektrische fiets met topsnelheid

Markt elektrische fietsen uitgebreid met supersnelle Speed Pedelec

De toch al populaire markt van elektrische fietsen, is uitgebreid met de komst van een nieuwe supersnelle elektrische fiets, de 'Speed Pedelec'. De fiets die een snelheid kan behalen van minstens 45 kilometer per uur, valt officieel onder de groep snorfietsen. De snorfietsen mogen echter maar maximaal 25 kilometer halen. 

Het ministerie, de fietsenhandel en de Bovag gaan met elkaar in gesprek om te bezien of deze op het fietspad of de openbare weg moet rijden. Op de nieuwe elektrisch aangedreven Speed Pedelec moet de berijder altijd zelf meetrappen, maar dan gaat hij er ook als een speer vandoor. De verwachting is dat de nieuwe snelle elektrische fiets erg in trek zal zijn bij de iets jongere doelgroep. Volgens de ANWB zou de nieuwe elektrische fiets de komende drie jaar nog onder de snorfietsen moeten vallen wat inhoudt dat er een (brommer) rijbewijs en verzekering nodig zal zijn. Valt de fiets onder de snorfietsen dan mag deze maar een snelheid behalen van 25 kilometer per uur en zou je een boete kunnen krijgen, als de snelheid hoger is. Ook een helm zou dan verplicht zijn. 

De Bovag ziet het zover echter niet komen. Minister Schultz wil op korte termijn duidelijke regels opstellen voor alle tweewielers om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Bron: Metronieuws

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6736
Categorie: 
E-bike's - Elektrische fietsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
elektrische fiets, elektrische fiets test, elektrische fiets kopen, snelle elektrische fiets