Volg ons via
 
 
 

Ken en herken je eigen fiets

Noteer de gegevens van je fiets | Voor opname in het fietsdiefstalregister heb je de gegevens van je fiets nodig.

De ANWB raadt eigenaren van een fiets aan om de gegevens van de fiets, zoals framenummer, merk en kleur te noteren en ergens vast te leggen. Uit een onderzoek blijkt dat ingeval van fietsdiefstal meer dan de helft van de ondervraagden niet het framenummer van zijn of haar fiets weet. Dit is voor het doen van aangifte erg belangrijk om de gegevens op te kunnen slaan in het fietsdiefstalregister. Noteer ook het merk, kleur en belangrijke kenmerken. Misschien erg handig om een foto te maken van je fiets en deze ook bij de gegevens te bewaren.
Waar kan ik het framenummer vinden?
Wie nog in het bezit is van de aankoopbon van de fiets kan hiermee aantonen dat hij ook de eigenaar is. Ook staat het framenummer, het merk en type vermeld op de aankoopbon. Mocht je de aankoopbon niet meer in het bezit hebben dan is het framenummer eenvoudig op te zoeken. Op een fiets zijn vaak meerdere verschillende nummers te vinden. Het is van belang om het framenummer niet te verwarren met het serienummer.

Sinds 2006 bestaan er afspraken tussen de Nederlandse fietsfabrikanten over een herkenbaar framenummer. Zo bestaat het framenummer van een Batavus altijd uit twee letters welke door 7 cijfers wordt gevolgd. Voorbeeld BA4567123. Voor oudere fietsen zijn de nummers en de plek waar het nummer te vinden is verschillend. Het Centrum Fietsdiefstal heeft daar deze lijst voor opgesteld.

Bron: ANWB


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 7107
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsdiefstal, waar staat het framenummer, fietsdiefstalregister, framenummer, fiets gestolen, gestolen fietsen