Volg ons via
 
 
 

Diefstal elektrische fiets fors toegenomen

Diefstal van elektrische fietsen (en fietsen) fors toegenomen in de laatste twee jaar.

In ons land rijden inmiddels rond de 1 miljoen elektrische fietsen rond. De elektrische fiets is erg populair onder de ouderen maar inmiddels hebben ook jongeren, forenzen en moeders, het gemak van een elektrische fiets ontdekt. Helaas heeft ook het dievengilde zijn werkterrein verlegd naar de elektrische fietsen. Fietsverzekeraar Enra meldt een toename van het aantal diefstallen met 100 procent over de laatste twee jaar. Hoewel ook het aantal diefstallen van een gewone fiets is gestegen is de stijging bij elektrische fietsen dramatisch hoog.
Veel gestolen fietsen op internet
Veel gestolen fietsen en elektrische fietsen worden aangeboden op verkoopsites als Marktplaats. De vraag naar tweedehands fietsen is groot en dit blijft ook bij de dieven niet onopgemerkt. het is dus zaak om goed uit te kijken en veel informatie in te winnen alvorens tot een aankoop via internet over te gaan.
Goed op slot
Eigenaren van een fiets maar zeker ook van een elektrische fiets wordt dringend aangeraden deze goed op slot te zetten, een extra 'goed' hangslot is geen overbodige luxe. Zet de fiets ergens aan vast zodat dieven niet de fiets in een busje kunnen laden. Enra hoopt dat er op korte termijn een halt wordt toegeroepen aan het aantal diefstallen. Mocht de stijging zich verder doorzetten dan volgen waarschijnlijk aanvullende voorwaarden in de verzekering.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3446
Categorie: 
E-bike's - Elektrische fietsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
elektrische fiets, diefstal fiets, elektrische fiets test, gestolen fietsen, fietsverzekering