Volg ons via
 
 
 

Goed afstellen fiets voorkomt ongemak

Fiets moet op de juiste wijze worden afgesteld om ongemakken te voorkomen.

Wie regelmatig een tochtje maakt met de fiets kan te maken krijgen met zadelpijn of pijnlijke knieën. Deze ongemakken zijn te verhelpen door ervoor te zorgen dat de fiets goed is afgesteld en dat je wel de juiste maat fiets hebt. Het gezondheidsmagazine van de Consumentenbond 'Gezondgids' heeft enkele goede tips op een rijtje gezet.

Om een fiets goed af te stellen begin je met het zadel. Wanneer deze op de juiste wijze geplaatst is, verstel je daarna pas het stuur. het gemakkelijkste is wanneer iemand je even helpt zodat je op de fiets zit om e.e.a. goed af te stellen. Tegen de muur aanleunen wil ook. De juiste framemaat kun je uitrekenen. Meet je binnenbeenlengte op, tweederde ervan is de ongeveer de juiste framemaat.

Veilige verzorgingsproducten

Veel fietsers smeren een bepaald soort crème op de (binnen) benen die gevoeligheid moet voorkomen. Uit een aantal tests van de Consumentenbond blijkt dat er nogal wat crème's op de markt zijn die juist gevoeligheid opleveren. Ondanks teksten als dermatologisch getest en hypoallergeen. Aan het artikel in de Gezondgids is medewerking verleend door een dermatoloog. Hier worden een aantal merknamen vermeld van verzorgingsproducten, die je het beste kunt gebruiken. Mogelijk kan ook de apotheker je wel van dienst zijn met een goed advies.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 9777
Categorie: 
Fietsnieuws, Fietsen selectie
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fiets afstellen, framemaat fiets, juiste maat fiets, nieuwe fiets kopen