Volg ons via
 
 
 

Herenfiets gaat mogelijk verdwijnen

Herenfiets gaat mogelijk verdwijnen | Door verbeterde stevigheid maakt de damesfiets de herenfiets in de toekomst overbodig.

Stang voor stevigheid

Een herenfiets is stevig. In vroeger tijden moest dat wel. De herenfiets was door de stang, het driehoeksmodel in het frame, het optimale model voor de stevigheid van de fiets. Toen ook de dames gingen fietsen, kon dat natuurlijk écht niet met een stang. Het op- en afstappen was voor de dames, die in die tijd enkellange rokken droegen, vrijwel onmogelijk. Daarom werd er voor de dames de iets minder stevige damesfiets met een dwarsstang die lager lag en schuin werd geplaatst. 

Tijden veranderen

Nu zijn de tijden veranderd. Het lijkt erop dat we over enkele jaren geen herenfiets meer kunnen aanschaffen. De Fietsersbond, Fietsberaad en de organisatie veiligheid NL zijn er namelijk groot voorstander van dat ook de heren zich gaan voortbewegen op een damesfiets. De stang die voorkomt op een herenfiets, in vroeger dagen nodig om een fiets meer stevigheid te geven, blijkt vandaag de dag niet meer nodig te zijn. 

Ongevallen

De organisaties vinden dat de tussenstang maar al te vaak leidt tot een ongeval. Het op- en afstappen is voor veel fietsers op een damesfiets veel gemakkelijker. De tijd van herenfietsen lijkt hiermee zijn langste tijd te hebben gehad.


Afbeeldingen
  • heren.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3330
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
herenfiets verdwijnt, herenfiets, damesfiets, damesfiets steviger, fietsersbond, herenfiets ongeval, herenfiets overbodig