Volg ons via
 
 
 

Rembrandtroute Friesland

Driedaagse fietstocht van Franeker naar Leeuwarden v.v.

Rembrandt heeft een belangrijke periode in zijn leven doorgebracht in de provincie Friesland. Om de sfeer van weleer te voelen en mee te maken heeft het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, een driedaags arrangement samengesteld voor fietsers, motorrijders en automobilisten.

De driedaagse fietstocht welke start bij de oude Stadsherberg van Franeker laat je allicht op een ontspannende manier kennis maken met het mooie Friese landschap. Ook in Franeker zijn eerst nog talrijke bezienswaardigheden welke je niet mag missen. Bezoek o.a. het Planetarium van Eise Eisinga en bewonder het schitterende historische stadhuis van Franeker.

De fietstocht, verdeeld over drie dagen, gaat van Franeker naar Sint Annaparochie en Bartlehiem naar Leeuwarden. Wandelend door het prachtige oude centrum van Leeuwarden kom je met de verkregen wandelkaart van alles te weten over de periode van Rembrandt van Rijn en Saskia Uylenburgh. Zij trouwden in 1634 in de Friesche gemeente Sint Annaparochie. De derde dag van de fietstocht gaat weer richting Stadsherberg in Franeker. Een niet alleen leerzame maar zeker ook een mooie fietstocht waarbij je ook nog van alles te weten komt over Neerland's grootste kunstschilder.

Meer info: www.frieslandtravel.com


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1929
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroute downloaden, fietsknooppunten friesland, fietsroute friesland, fietstocht plannen