Volg ons via
 
 
 

19 mei 2019 - 19e Abdijentocht La Trappe

19e Abdijentocht door het prachtige gastvrije Brabantse land van bossen, vennen, hei, weilanden en kleine dorpen. Een must voor elke fietser.

Fietsplezier in Brabant 
19e editie Abdijentocht La Trappe 

Wilt u eens op een leuke en actieve manier verrassende stukjes Brabants schoon ontdekken? Dat kan op zondag 20 mei 2018 want   dan organiseert Toerclub Tilburg alweer voor de 18e maal de Abdijentocht La Trappe. Daartoe zijn dit jaar weer meerdere fietsroutes uitgestippeld met afstanden variërend van 35, 65 of 125 km. Startpunt voor alle tochten is het welbekende Trappistenklooster, de Abdij O.L.V. van Koningshoeven aan de Eindhovenseweg in Berkel-Enschot. Daarnaast kan voor een tocht van 65 of 125 km ook worden gestart bij Café Zomerhof, Maastrichterweg 265, Valkenswaard en bij Café-zaal d'n Bakker, Hoofdstraat 10, Hoogeloon.   

Alle  fietstochten voeren door het gastvrije Brabantse land. Onderweg kan men genieten van prachtige bossen, vennen, heide en weilanden. Indien gewenst kan natuurlijk ook in een van de vele pittoreske dorpjes even worden gestopt. 
De tocht van 35 kilometer is geëigend voor gezinnen met kinderen, maar ook senioren komen hier volop aan hun trekken. Voor de meer sportieve fietsers zijn er op alle startlocaties tochten beschikbaar van 65 kilometer, terwijl de goed getrainde toerfietsers de uitdaging voor 125 kilometer kunnen aangaan.

De fietsroutes hebben voldoende pauzemogelijkheden waarbij men ook de inwendige mens kan versterken. Bij de tochten van 65 en 125 km is er een kleine bevoorrading in Hoogeloon.

Alle routes zijn duidelijk uitgepijld, zodat men de route makkelijk kan volgen en niets van het fraaie landschap hoeft te missen. Bovendien is er een volledig uitgewerkte en van straatnamen voorziene routebeschrijving. Voor GPS-gebruikers is er de mogelijkheid om de routes te downloaden. Daarmee is verdwalen zo goed als onmogelijk.(www.tct93.nl/Evenementen/Abdijentocht_La_Trappe) 

Het vertrek is vanaf 08.00 uur. Iedereen wordt uiterlijk 17.00 uur weer aan de finish verwacht. Het inschrijfgeld is, afhankelijk van de afstand die men kiest, tussen € 3,- en € 5,-. Leden van de NTFU kunnen bij alle startlocaties gebruik maken van Scan & Go en ontvangen op vertoon van hun ledenpas een korting van € 1,-. 

Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar een goed doel. 

Meer informatie over de Abdijentocht La Trappe is te vinden op de website van Toerclub Tilburg ’93: www.tct93.nl 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5361
Categorie: 
05 Fietsen Mei
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
route fiets, fietsroutes, fietsen in de, fietsrouteplanner, fiets routes, fietsen in nederland