Volg ons via
 
 
 

Wie verdient titel Fietsstad 2014

Fietsstad 2014 | Fietsen zonder hindernissen

De Fietsersbond gaat in 2013 en 2014 op zoek naar die stad in Nederland, die veel hindernissen voor fietsers wegneemt. In 2011 organiseerde de Fietsersbond de campagne 'Veilige schoolomgeving' en in 2014 maakt men kans op de titel Fietsstad 2014 'Fietsen zonder hindernissen'. 

De steden die in aanmerking willen komen voor deze mooie titel moeten laten zien dat zij fietsers een veilig gevoel geven in de stad.

Hierbij kun je denken aan mooie fietspaden, speciaal aangelegde veilige fietsroutes, geen losliggende tegels in fietspaden en vooral niet teveel hindernissen die fietsers onderweg tegenkomen. Wanneer men telkens weer tien minuten voor het rode licht moet wachten, neemt de ergernis snel toe. De stad die fietsers dan ook zoveel mogelijk ongehinderd door het stadsverkeer laat fietsen maakt kans op deze titel.

De gemeenten hebben ruim de tijd om plannen uit te werken. Men kan zich inschrijven vanaf november 2012 t/m de zomer 2013, waarna in het najaar van 2013 vijf genomineerden bekend worden gemaakt. Zodra deze bekend zijn kunnen bewoners van de genomineerde gemeenten, hun Fietsstad ook nog op een aardige manier, onder de aandacht brengen bij de jury. De winnaar van de titel Fietsstad 2014 wordt bekendgemaakt in het voorjaar van 2014.

Bron: Fietsen.123


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2198
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsstad 2014, fietsstad van het jaar, fietsersbond, bewegwijzerde fietsroutes, fietsroutes nederland