Volg ons via
 
 
 

Verplicht dragen fietshelm ontmoedigt fietsen

Verplicht dragen fietshelm | Veel fietsers laten fiets staan?

Er wordt nog steeds gediscussieerd tussen verschillende organisaties over het al dan niet verplicht stellen van de fietshelm. De Fietsersbond, die spreekt namens 12 miljoen fietsers, is er geen voorstander van. Wanneer het dragen van een fietshelm verplicht zal worden dan is de verwachting dat veel mensen de fiets niet meer gaan gebruiken.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is van mening dat het dragen van een fietshelm veel hoofdletsel zal voorkomen. Slachtoffers van een ongeval met de fiets lopen een grote kans op hersenletsel. Dit zou met 53 procent kunnen dalen als men een fietshelm draagt. Ook het aantal dodelijke slachtoffers zou van 150 per jaar kunnen dalen met 25 procent.

De Fietsersbond laat weten dat fietsen de laatste jaren steeds meer gestimuleerd is en de gezondheid van mensen ten goede komt. Door lekker te fietsen en te bewegen heeft men minder last van lichamelijke klachten. Het verplicht stellen van de fietshelm zal er dan ook zeker toe bijdragen dat het aantal fietsers sterk zal afnemen. Ook is de Fietsersbond van mening dat een helm niet wezenlijk veel verschil maakt als een fietser met een auto in botsing komt.

Bron: Fietsen.123


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3524
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietshelm, fietshelm kind, fietshelm test, fietshelm verplicht, fietshelm kopen, halfords