Volg ons via
 
 
 

Gebarentaal voor fietsers

Fietsersbond start campagne - Maak contact

De Fietsersbond is samen met Rijkswaterstaat, de provincie Drenthe en verschillende gemeenten een campagne begonnen om het voor alle weggebruikers veiliger te maken. Het motto: van de campagne luidt 'Maak contact'  en via borden in het noordoosten van ons land worden weggebruikers erop gewezen om contact te maken met andere weggebruikers. De bedoeling van de campagne is om duidelijk te laten zien wat je van plan bent te gaan doen.

Om je onvrede te uiten over verkeersonveilig weggedrag van een ander kun je uiteraard een middelvinger opsteken. Maar beter is het om elkaar op een vriendelijke manier te attenderen op wat men gaat doen in het verkeer.

Voor veel ouderen en ouders met kinderen zijn de aanstormende racefietsers vaak een doorn in het oog. De wielrenners worden dan ook verzocht om niet zonder te bellen te gaan inhalen. Andere fietsers krijgen soms de schrik van hun leven wanneer ze plots door een (vaak grote) groep wielrenners voorbij worden 'geflitst'. 

Aan de andere kant wil de Fietsersbond graag zien dat, wanneer er achter je wordt gebeld, je dan niet om te draaien maar gewoon rustig rechts, door blijft fietsen. Door telkens achterom te kijken gaan fietsers vaak slingeren met valpartijen tot gevolg. De campagne heeft tot doel om de verkeersveiligheid op een vriendelijke manier, voor alle weggebruikers te vergroten. Hopelijk zien we de komende tijd vaak een duimpje omhoog gaan.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3720
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsersbond, fietsveiligheid, fietsknooppunten, wielrenners, verkeer veilig, fietsen, veilig fietsen