Volg ons via
 
 
 

E-bike, goed alternatief voor auto

E-bike uitstekend vervoermiddel voor woon-werkverkeer.

De fabrikant van elektrische aandrijfsystemen Bosch heeft een onderzoek laten uitvoeren over de aanschaf van een elektrische fiets. Iets meer dan de helft van de 1000 ondervraagden is van mening dat de e-bike goed kan worden gebruikt voor het woon-werkverkeer. De belangrijkste reden om een e-bike aan te schaffen is het rijcomfort en dat men dan in staat is om langere afstanden af te leggen. De prijs van een e-bike vindt men wel aan de hoge kant. Zou deze niet duurder zijn dan 1000 euro, dan zou een overgroot deel tot aanschaf overgaan.

Ongeveer 31 procent is van mening dat een prijs tussen de 1.000 en 2.000 aanvaardbaar is. De aanschaf van een elektrische fiets hangt dan ook voor een belangrijk deel af van de prijs. Daarna wordt veel informatie ingewonnen over de levensduur van de accu.

Woon-werkverkeer

Vrijwel alle (75 procent) ondervraagden vinden dat de overheid de aanschaf van een elektrische fiets meer zou moeten stimuleren. Het is een uitstekend alternatief voor auto. Meer dan de helft zou met een e-bike naar zijn werk willen, ook als de afstand iets meer is dan 10 kilometer.

Steeds meer jongeren

Uit een onderzoek van TNS NIPO blijkt dat ook steeds meer jongeren, onder de vijftig jaar, van plan is een elektrische fiets aan te schaffen. Uit dit onderzoek bleek overigens dat de consument beslist wel meer wil uitgeven dan 1.500 euro. De gewenste informatie over elektrische fietsen wordt veelal op internet gezocht. Toch blijkt, wanneer de consument tot aanschaf overgaat, hij dit het liefst doet bij de tweewielerspeciaalzaak.

Bron: Tweewieler.nl
 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2349
Categorie: 
E-bike's - Elektrische fietsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ebike, e bike, trek e bike, e bike test, elektrische fiets, fiets kopen, sparte e bike