Volg ons via
 
 
 

Transportfiets - Veel bagage maakt fiets onstabiel

Transportfiets | Handig vervoermiddel voor veel bagage maar niet altijd even stabiel.

Op straat kom je ze overal tegen, de transportfiets. Een handige tweewieler die voorop de fiets voorzien is van een draagrek of een grote mand. De jeugd, met name meisjes, versieren de mand veelal met bloemenslingers en dit maakt de fiets tot een vrolijke verschijning in het straatbeeld.

De transportfietsen hebben echter één nadeel, blijkt uit testen die vermeld staan in de Kampioen. De ANWB deed een test naar acht transportfietsen. Vijf van deze fietsen bleven niet stevig op de standaard staan wanneer de fiets wordt gestald. Ook niet met een dubbele standaard.

Verder wordt opgemerkt dat een transportfiets meer kracht vereist dan een gewone stadsfiets. Als winnaar uit de test komt de Gazelle Duty NL naar voren. Deze kreeg een rapportcijfer van 7,6.  Gazelle gaat n.a.v. de test de overbrengingsverhoudingen van komende modellen aanpassen, waardoor de transportfietsen in de toekomst lichter zullen trappen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1631
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
transportfiets, goedkope transportfiets, gazelle transportfiets, fiets, batavus transportfiets, fiets kopen