Volg ons via
 
 
 

Elektrische fiets met dubbel vermogen

Electrische fiets krijgt mogelijk meer vermogen.

Als het aan de EU ligt mag het vermogen van de elektrische fiets flink omhoog. De Fietsersbond maakt zich ernstig zorgen over deze voorstellen omdat de snelheid van een elektrische fiets dan omhoog mag gaan van nu 25 kilometer p/u naar 50 kilometer p/u of zelfs nog meer. De fiets is hiermee geen echte fiets meer met een hulpmotor maar zal door de wijziging een echt monster worden met veel te hoge snelheden. De fietshandelaren denken echter dat wanneer de elektrische aandrijving omhoog mag, de fiets ook voor veel andere consumenten erg aantrekkelijk zal worden.

De Fietsersbond en de ECF ((European Cyclist’s Federation) ) zijn van mening dat de huidige E-bike, met soms al een snelheid als van een heuse amateurwielrenner, al hard genoeg over het fietspad gaan. Wanneer er naast de bestaande E-bike's nog een snellere versie op de markt komt mag ook deze als snorfiets aangemerkte fiets, op het fietspad gaan rijden. Het zal er dan uiteraard niet veiliger op worden. Op 14 maart 2012 worden de voorstellen besproken in het Europees Parlement.
 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3210
Categorie: 
E-bike's - Elektrische fietsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
elektrische fiets, e bike, ebike smart, e bike test, nieuwe fiets kopen, elektrische fiets test