Volg ons via
 
 
 

Warme kleren voor het fietsen in de winter

Fietsen in de winter | Met warme kleding aan, lekker om naar buiten te gaan.

Warme kleren voor het fietsen in de winter

Wat kan het lekker zijn in de winter om naar buiten te gaan. De frisse koude lucht maakt weer wakker na een dag op werk of in het huis. Daarna ben je weer fit en helder en kun je weer opnieuw de stress aan. Door met de fiets naar het werk of naar de stad te gaan krijg je ook nog een kleine portie lichaamsbeweging. En fietsen door de natuur die stil lijkt te staan kan erg ontspannen.

Maar als het heel koud wordt in de winter en begint te bevriezen moeten de juiste maatregelen genomen worden en voor het fietsen warme fietskleding aangetrokken worden. Een tweede warme trui is al lang niet meer de beste optie- door nieuwe materialen en vezels en (ausdenken) ontwikkelingen zijn deze kleren inmiddels high-tech. Ze zijn licht, houden de wind tegen en zuigen zich niet vol met vocht en zorgen zo voor een perfecte luchtbalans.

Alles in een warme versie

Een lange fietsbroek met bretels zorgd voor een aangenaam draagcomfort omdat de broek niet kan afzakken en naast het lichaan ook de benen warm worden gehouden. Verder is een shirt en een iets dikkere winterfietsjas aan te bevelen om rug en nieren te beschermen. Iemand die het snel koud krijgt kan ook nog thermisch ondergoed voor een stukje extra warmte aantrekken. Sokken, handschoenen, sjaal en helm maken de outfit compleet. Bovendien kan een fietsbril de ogen tegen de koude wind tijdens het fietsen beschermen. Voor het koude seizoen met weinig zonlicht wordt aangeraden gele of roze glazen te gebruiken om de zicht niet te beperken. Gelieve in de winter geen cremes op waterbasis gebruiken omdat de kleine partikels op de huid kunnen bevriezen.

In de winter moet de fietser iets meer maatregelen treffen maar kan dan zonder te bevriezen van de frisse lucht en het winterse natuur genieten.


Afbeeldingen
  • screenshot  Foto c bikester.nl.JPG
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3833
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietskleding outlet, fietskleding dames, fietskleding nike, fietskleding, fietsen