Volg ons via
 
 
 

Stijging fietsongelukken kinderen

Fietsongevallen | Stijging fietsongevallen bij kinderen.

Tussen 2006 en 2010 waren 14.000 kinderen betrokken bij een ongeval met de fiets en waarbij medische hulp is verleend op de spoedeisende hulp. Ieder jaar volgde voor 2000 van hen een ziekenhuisopname. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Consument en Veiligheid.

Veel fietsongevallen doen zich voor omdat kinderen zich teveel bezig houden met hun mobieltje, op de fiets zitten te chatten met vriendjes en vriendinnetjes of tijdens het fietsen zitten te gamen.

Een flinke stijging van het aantal fietsongelukken was te zien bij kinderen in de leeftijdsgroep tot 12 jaar. Ook kwamen er veel ongevallen voor bij kinderen die nog moesten leren fietsen en die groep die met de fiets naar school gaat. Op 19 januari 2012 vindt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, een congres plaats met als centrale thema de veiligheid van jonge kinderen in het verkeer.

Dat de (schoolgaande) jeugd vandaag de dag zich meer bezig houdt met hun mobieltje tijdens het fietsen dan met het verkeer, is misschien ook wel een gevolg van alle volwassenen, die je én in de auto, op straat en ook op de fiets, voortdurend bezig ziet met telefoneren of sms-en. Goed voorbeeld doet misschien goed volgen. Een goede oplossing zou mogelijk zijn een totaalverbod voor bellen voor alle deelnemers aan het verkeer.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1480
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fiets kopen, leren fietsen tips, fietshelm, leren fietsen zonder zijwieltjes, leren fietsen peuter