Volg ons via
 
 
 

Fietsende oudere gevaar voor zichzelf

Meer fietskilometers maar ook meer verkeersongevallen.

Steeds meer ouderen worden het slachtoffer van een verkeersongeval, 25 procent van alle verkeersdoden waren in 2010 ouder dan 60 jaar. De oorzaak van deze toename is het feit dat meer 60-plussers aan het verkeer blijven deelnemen, daarnaast leggen ze, steeds meer per fiets en mede dankzij de elektrische fiets, ook nog eens meer kilometers af. 

Hun kwetsbaarheid ontstaat vooral door de achteruitgang van het gezichtsvermogen en de afname van de reactiesnelheid. Dit is gebleken uit een onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft onderzoek gedaan naar verkeersslachtoffers. Ze kwamen met vergelijkbare cijfers. 

In 2010 raakten 18.000 mensen gewond door een verkeersongeval. In 60 procent van de gevallen betrof dit 50-plussers. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat in veel gevallen zij slachtoffer waren van hun eigen gedrag, andere verkeersdeelnemers waren er niet bij betrokken. Een verkeersdrempel die niet wordt gezien, een kuil in de weg of een stoeprand kan, zo blijkt uit het onderzoek van het CBS al fatale gevolgen hebben.

Bron: Plus Online


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Citygirl
Geplaatst op 24-11-2011 om 13:26

Ik doe ook alles op de fiets en ik heb nog nooit een ongeluk gehad.  Maar goed, ik ben verder nog goed "mobiel."   Mijn snelheid begint al wél een beetje af te nemen maar ik ben toch nog redelijk snel hoor.  Bij míj valt het allemaal nog wel mee.   ;-))

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1616
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsongeval, fietsers, electrische fiets, verkeersongeval