Volg ons via
 
 
 

Slechte fietspaden oorzaak ongelukken

Slechte fietspaden | Ongevallen door slecht onderhoud. Meld slecht fietspad bij meldpunt.

De Fietsersbond luidt de noodklok over de vele ongevallen die zich voordoen wegens slecht en onvoldoende onderhoud aan de fietspaden. Veel voorkomende gebreken aan fietspaden zijn bijvoorbeeld tegels die los liggen, tegels die omhoog komen door onderliggende boomwortels en paaltjes op het fietspad waar fietsers tegen aan botsen. 

Ook zijn veel fietspaden niet breed genoeg en wordt er bij winterse omstandigheden niet voldoende op de fietspaden gestrooid. Ieder jaar melden zich 23.000 fietsers op de eerste hulp van een ziekenhuis doordat ze ten val zijn gekomen op een fietspad, in veel voorkomende gevallen mede doordat het fietspad niet goed is onderhouden. De Fietsersbond roept de gemeenten in ons land op om niet te gaan bezuinigen op het onderhoud van de fietspaden. Fietsers die zelf een gevaarlijke situatie tegenkomen kunnen dit melden aan de Fietsersbond. 

Hiervoor is een meldpunt geopend op internet.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3003
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
slechte fietspaden, onderhoud fietspad, fietspaden, fietstocht, fietsersbond, meldpunt slecht fietspad, losliggende tegel