Volg ons via
 
 
 

Fietstocht Voorschoten - Scheveningen

Fietstocht door duingebied Meijendel

Een prachtige fietstocht maak je vanaf Voorschoten naar Scheveningen. Begin de tocht in Voorschoten met een rondje rondom het recreatiegebied Vlietland. Vanaf daar volg je de knooppuntenroute naar Wassenaar. Vanaf Wassenaar de knooppuntenroute blijven volgen naar Scheveningen. De tocht gaat een flink deel door het prachtige duingebied. Ook wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. 

De rust die het gebied uitstraalt en de grote variatie aan flora en fauna is overweldigend. Stap eens af en neem plaats op één van de vele bankjes die je tegenkomt. Het duingebied Meijendel is één van de belangrijkste kustgebieden in ons land en komt voor in de top tien van de meest vogelrijke gebieden. Veel dieren hebben hun plek in dit natuurgebied en wanneer je in het begin van de avond door het gebied fietst is de kans groot dat je een aantal reeën op je pad tegenkomt. 

Neem bij warm weer iets te drinken mee voor onderweg en ben je éénmaal in Scheveningen aangekomen dan is er ruim keus voor een hapje en drankje op één van de vele terrassen op en aan de boulevard. De route is heen en terug ongeveer 40 kilometer.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 11554
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsknooppunt wassenaar, fietsroute zuid holland, fietsroute voorschoten, fietsroute duingebied, fietsknooppunten