Volg ons via
 
 
 

Drenthe fietsprovincie van het jaar 2011

Drenthe| Aantrekkelijk voor fietsers

Drenthe is in 2011 voor de Nederlandse recreatieve fietser de meest aantrekkelijke fietsprovincie. Dat blijkt uit een gezamenlijke internetpoll van de website Fietsen.123.nl en de organisatie van Meimaand Fietsmaand. Zon 5.000 actieve fietsers brachten de afgelopen weken hun stem uit. Na winnaar Drenthe (26% van de stemmen) volgen Gelderland (20%) en Noord-Brabant (12%), op de voet gevolgd door Limburg (11%).

Aantrekkelijk landschap

Bij de keuze voor de favoriete fietsprovincie is een aantrekkelijk landschap voor vier op de vijf fietsers het belangrijkste motief. Ook de kwaliteit van de fietspaden is voor de deelnemers een zwaarwegend criterium, evenals het aantal te fietsen routes en de beleving van rust en ruimte.

Over Fietsen.123

www.Fietsen.123.nl is met meer dan 2.000 gratis toegankelijke fietsroutes in Nederland en zo'n 750 routes in Belgi de populairste fietswebsite van de Benelux. Naast de fietsroutes is ook het dagelijkse fietsnieuws een populair onderdeel van de site. Fietsen.123 wordt uitgegeven door SPN, dat ook Plus Magazine, plusonline.nl, geldenrecht.nl en gezondheidsnet.nl uitgeeft.

Over Meimaand Fietsmaand

Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Stichting Landelijk Fietsplatform. Samen met VVVs, de Nederlandse Toer Fiets Unie en vrijwilligers door heel Nederland zorgen zij voor honderden bijzondere fietsroutes gedurende de maand mei. Dit jaar mocht het fietsevenement zich verheugen op een recordaantal van meer dan 500 routes.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2246
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroutes, fietstocht, fietsnieuws, drenthe