Volg ons via
 
 
 

Schooiertocht Land van Wijk en Wouden

Schooiertocht per fiets voert langs koeien en schapen, langs boerderijen en door polders.

De boer op voor je natje en je droogje
 
Het noordelijkste deel van het Groene Hart heet het Land van Wijk en Wouden. Het is een prachtig agrarisch gebied, dat zich met de fiets makkelijk laat ontdekken. Deze door Groepswijzer.nl ontwikkelde schooiertocht per fiets voert langs koeien en schapen, langs boerderijen en door polders.
 
Maar deze fietstocht heeft een doel. De groep schooiert een voortreffelijke maaltijd bijeen, die geheel bestaat uit streekproducten. Bij de bakker streekbrood, bij de slager grillworst en heerlijke prijswinnenden boerenkazen bij een tweetal boeren en ga zo maar door. Aangekomen op de lunchlocatie staat de tafel feestelijk gedekt waarna men zich tegoed kan doen aan de meegebrachte waren. De maaltijd wordt afgesloten met een heerlijk ambachtelijk gemaakt streekijsje.
 
De Schooiertocht duurt ongeveer 4 uur. Het arrangement is vooralsnog alleen te boeken voor groepen vanaf 10 personen. Aan een individuele variant, evenals groepsedities voor Kaag en Braassem, de Bollenstreek en andere delen van het Groene Hart wordt gewerkt. Deze ontwikkeling van de Schooiertocht is een onderdeel van het project Arrangementenmolen.nl en wordt ondersteund door de Provincie Zuid-Holland.
 
Meer informatie op www.schooiertocht.nl of www.groepswijzer.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1786
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schooiertocht, fietstocht plannen, fietsroute land van wijk en wouden, groepswijzer