Volg ons via
 
 
 

De Zuiderzee Klassieker

Zuiderzee Klassieker | Fietsen tegen darmkanker

Zuiderzee Klassieker - Fietsen als eerbetoon aan de vechters tegen darmkanker

Met deze toertocht hebben we één doel voor ogen; zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten zoals darmkanker, alvleesklierkanker, de ziekte van Crohn en PDS. Op deze dag zijn alle deelnemers medestrijders en is saamhorigheid en teamspirit belangrijker dan winnen. Meer dan 1000 fietsers komen deze dag in beweging en maken het verschil voor 2 miljoen mensen met een spijsverteringziekte.

Samen strijden voor meer onderzoek
We starten en finishen vanuit Amersfoort, de thuishaven van de Maag Lever Darm Stichting én het middelpunt van Nederland: “Samen strijden voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten.” Deelnemers kunnen kiezen uit 4 verschillende routes (50, 80, 120 of 180 km) zodat het een uitdagende toertocht is voor alle niveaus.

De routes voeren langs de voormalige Zuiderzee en door plaatsen als Nijkerk, Harderwijk en Garderen. We passeren havens, boerderijen, nieuw en oud land en doorkruisen de Veluwe. Op de rustpunten worden de deelnemers voorzien van gezond eten en drinken en een aanmoedigend woord van het Zuiderzee team en bij de finish worden ze groots onthaald! Verschillende topnamen uit de wielerwereld zullen aanwezig zijn en meefietsen om de deelnemers een hart onder de riem t steken.

Sturen met je buren
De Zuiderzee Klassieker vindt plaats tijdens Nationale Burendag! Daarom worden inwoners van Amersfoort uitgedaagd voor de winactie ‘sturen met je buren’; waarmee zij samen met hun buren kans maken op een geheel verzorgde buurt BBQ. Samen staan we sterker en op deze manier willen we graag zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Deelnemers hoeven geen racefiets te hebben, ze mogen ook meedoen met een e-bike, tandem of stadsfietsje.

Gezonde spijsvertering voor iedereen
Je spijsvertering kan je beste vriend maar ook je vijand zijn. Ze kan je bang en eenzaam maken, uitputten, slopen of je wereld klein maken. Je spijsvertering kan zelfs je dood worden. Voor bijna 2 miljoen Nederlanders is hun spijsvertering geen vriend. Voor hen is aandacht alleen niet genoeg, voor hen strijden wij dan ook. Met de opbrengsten van de Zuiderzee Klassieker steunt de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek.

Groots onthaal op het Lieve Vrouweplein Amersfoort
Alle fietsers worden groots onthaald op het Lieve Vrouweplein, dat deze dag speciaal wordt omgetoverd tot festival terrein met muziek, lekker eten en drinken en gezelligheid.

Deelnemers kunnen zich al aanmelden via: Klik Hier


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
simone de boer (Gast)
Geplaatst op 30-08-2011 om 18:24

hoe word ik sponsor voor no. 54, "geen zee te hoog"wc

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5491
Categorie: 
10 Fietsen Oktober
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zuiderzee klassieker, fietsen in de, fietsen in, fietsroute, fietsrouteplanner, fietstocht