Volg ons via
 
 
 

Fietsideeënkaart 2011: alles over fietsen in Nederland

Fietsideeënkaart | Dé ideale voorbereiding op een fietsuitje.

Naast complete actualisatie nu ook vernieuwde vormgeving en cartografie 

Met de start van de lente is de tijd rijp om weer lekker op de fiets te stappen. Mooie fietsroutes te over in Nederland. Om de fietser letterlijk en figuurlijk op pad te helpen geeft het Landelijk Fietsplatform jaarlijks de Fietsideeënkaart uit; dé ideale voorbereiding op een fietsuitje. Alle relevante informatie voor de recreatieve fietser is op de kaart terug te vinden. Met de editie 2011 heeft de fietser een compleet en actueel overzicht in handen. 

De formule van de kaart is bekend: een overzicht geven van de vele fietsmogelijkheden in Nederland. Qua vormgeving en inhoud heeft de kaart dit jaar een fikse vernieuwingsslag gemaakt. De nieuwe frisse opmaak en compactere teksten maakt de informatie overzichtelijker. Ook de cartografie is onder handen genomen: een rustiger kaartbeeld zorgt dat de informatie op de kaart (zoals routes en overnachtingslocaties) beter opvallen. 

Op de voorzijde staat een overzichtskaart met alle bewegwijzerde rondjes, knooppuntnetwerken en LF-routes in Nederland, en veel fietsvriendelijke overnachtingsadressen. Op de andere kant van de kaart staat alles over fietsgidsen, -kaarten en -tijdschriften, fietsvakanties, fietsverhuur, handige accessoires en meer. In de editie 2011 is er extra aandacht voor knooppuntroutes, met een voorbeeld van hoe het systeem van fietsknooppunten nu werkt. Want al bijna overal in Nederland is een regionaal fietsknooppuntennetwerk aangelegd. 

De Fietsideeënkaart is voor € 3,95 te bestellen via de webwinkel van www.nederlandfietsland.nl of te koop bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren (ISBN 978-90-72930-44-6).


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1508
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietskaarten, fietsroutes, fietsuitje, fietsplatform, fietsknooppunten, ebike