Volg ons via
 
 
 

iPhone app voor Meldsysteem fietsroutebewegwijzering

iPhone app beschikbaar voor het online Meldsysteem fietsroutebewegwijzering

Van het online Meldsysteem fietsroutebewegwijzering is nu een iPhone app beschikbaar. Via deze app ‘Bordje Weg’ kunnen fietsers direct tijdens een fietstocht, en dus met de juiste locatie, een melding van een beschadigd of verdwenen fietsroutebord doen. De app is gratis te downloaden via www.nederlandfietsland.nl of rechtstreeks in de App store.

In het najaar van 2010 introduceerde het Landelijk Fietsplatform het Meldsysteem Bewegwijzering Fietsroutenetwerken. Hierin is het mogelijk om te melden waar de bewegwijzering van LF-routes en de knooppuntroutes niet correct is. Om het doorgeven van een melding nog gemakkelijker te maken worden app’s voor smartphones ontwikkeld. 

De app voor de iPhone is nu beschikbaar en gratis te downloaden in de App store. Via de app kun je eenvoudig een melding maken. Met behulp van de GPS op het toestel wordt de plaats waar je staat, automatisch op de kaart geplaatst. Wanneer je niet op de locatie van de melding staat, kun je door het plaatsen van een punt op een kaart of het invoeren van een adres ook een melding maken. Stapsgewijs word je via een aantal invulvelden door de melding heengeleid. Je ontvangt een e-mail waarmee je de melding kunt bevestigen. Zodra je dat gedaan hebt, wordt de melding automatisch naar de juiste onderhoudsinstantie gestuurd. Deze neemt de melding verder in behandeling. 

Een app voor Android en een mobiele versie van het meldsysteem dat werkt op alle smartphones is in voorbereiding en worden eind april verwacht. Natuurlijk kunnen fietsers hun meldingen ook altijd via de website

www.nederlandfietsland.nl/meldsysteem doorgeven. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1510
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroute, fietstocht plannen, fietsroutebord, knooppuntroute, fietsroutenetwerk, nederland fietsland, fietsroute downloaden