Volg ons via
 
 
 

Marktleider elektrische ombouwsets fietsen introduceert V-Core

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Programmeren, aansturen en uitlezen ombouwset nu volledig geautomatiseerd

Sinds 2007 is V-fiets marktleider in Nederland als het gaat om het (zelf) ombouwen van je fiets in een elektrische Volt-fiets, ofwel V-fiets. Met een ombouwset van V-fiets kan iedere fiets eenvoudig worden omgebouwd tot een elektrische. De vrijwel onzichtbare motor op het voor- of achterwiel doet geruisloos zijn werk en maakt fietsen met bijvoorbeeld kinderen achterop of met een zware (bak)fiets gemakkelijker en sneller. Onlangs is het assortiment uitgebreid met de V-Core en de V-Check, speciaal ontwikkelde software waarmee (elektrisch) fietsen nog natuurlijker aanvoelt en helemaal is afgestemd op de wensen en het rijgedrag van de fietser.

Nieuw: aansturing en managementinformatie via een laptop
De V-Core is een speciaal ontwikkelde microcontroller met bijbehorende software waarmee de aansturing van de V-fietssystemen geheel via een computer/laptop bij de dealer is te programmeren. Ook is het hiermee mogelijk om de ombouwset uit te lezen voor onderhoud of voor diagnose van het systeem. De uitbreiding op de bestaande ombouwsets biedt gebruikers van de V-fiets diverse voordelen.

De V-Check is een nieuw product waarbij je de managementinformatie van je fiets direct live kunt aflezen op je eigen computer, laptop of mobile device. Als je bijvoorbeeld je fiets op je werk wilt opladen, dan kun je de status hiervan direct op je eigen computer of telefoon volgen.

Voordelen van de V-Core
Er kunnen verschillende profielen worden geprogrammeerd zoals sportief, krachtig, zuinig rijden en mild. Door de efficintere aansturing van de motor wordt de actieradius (de totale afstand die de fiets kan afleggen voordat men de accu opnieuw moet opladen) groter. De maximum snelheid kan worden ingesteld of gereduceerd en de zes standen en trapgevoeligheid kunnen individueel naar wens worden geprogrammeerd. Hierdoor voelt de ondersteuning zeer precies en natuurlijk aan.

De werking van de V-fiets
De ombouwset van de V-fiets bestaat uit een wiel met motor en een bijbehorende accu. Er is een krachtige motor voor bijvoorbeeld de bakfiets, maar ook een kleine en zeer lichte motor voor de gewone fiets. Het bijkomende gewicht is slechts 4 kg en ideaal voor mensen die de fiets met de auto mee op vakantie willen nemen.

Groot voordeel ten opzichte van de elektrische fiets is dat de eigen fiets eigenhandig kan worden omgebouwd. De fietsselector op www.v-fiets.com helpt consumenten bovendien bij het bestellen van de juiste set voor elke fiets. Daar is in 2010 een uitgebreide webshop aan toegevoegd, zodat de mensen die genteresseerd zijn hier het assortiment kunnen bekijken. Er zijn veel mogelijkheden en er is veel keus. Voor ieder wat wils. Ook kan men kiezen voor de V-fiets montageservice. Er zijn diverse inbouwstations door heel Nederland. Ook deze lijst is op de website te vinden.

Als marktleider zijn we continu bezig met productverbeteringen en innovaties op het gebied van elektrisch fietsen, vertelt eigenaar Ralf Braakman. Het leveren van maatwerk is ons toevertrouwd. Niet alleen in de bediening en bekrachtiging zoals met de nieuwe V-Core, maar ook als het gaat om het behouden van de zogenaamde stealth look. We merken dat veel mensen gehecht zijn aan hun eigen fiets en daarbij het eigen (sportieve) karakter van hun fiets willen behouden. Daarbij vinden zij het belangrijk dat het zo min mogelijk opvalt dat hun fiets elektrisch is gemaakt.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2624
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
electrische fiets, e bike, e bike, fiets kopen, ombouwset, v fiets