Volg ons via
 
 
 

Pekel fiets verwijderen belangrijk

Pekel fiets verwijderen | Het tijdig en op de goede manier verwijderen van strooizout van de fiets voorkomt veel schade.

Dat er flink gestrooid is met strooizout op de fietspaden, daar zijn we als fietser wel blij mee. Maar al deze pekel zorgt er wel voor dat onze fiets grote schade kan oplopen. Het strooizout is funest voor de lak en het chroom van onze fiets en ook de ketting en de remmen worden hier flink en snel door aangetast. Roest is een vijand voor de fiets, dus moeten we aan de slag om dit tegen te gaan. 

De fiets schoonmaken moet telkens als je die gebruikt hebt op winterse dagen. Afspoelen met water en een sopje om het strooizout er af te halen. Direct na het drogen alle onderdelen goed smeren met geconcentreerde teflon en de chromen onderdelen met zuurvrije vaseline insmeren. De fiets geregeld poetsen voorkomt veel schade. 

Bron: Fietsen.123 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5579
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pekel fiets verwijderen, fiets schoonmaken, winter, strooizout verwijderen, fiets onderhoud, schade strooizout, fiets poetsen