Volg ons via
 
 
 

Winterbanden op de fiets

Winterbanden voor de fiets, geeft goede grip op wegdek.

Winterbanden monteren onder de auto is veiliger, zo blijkt uit onderzoek. Maar ook voor de fietser die te maken krijgt met gladde wegen en gladde fietspaden kunnen winterbanden op de fiets, een valpartij voorkomen. Er bestaan verschillende merken winterbanden voor de fiets. Zo heeft Schwalbe een fietswinterband met spikes of de Schwalbe Marathon Winter, een goede band voor winterse omstandigheden die ertoe bijdraagt dat je de fiets goed onder controle houdt op een glad wegdek.

Ook de Continental Top contact Winter geeft een goede grip op het wegdek bij winterse omstandigheden. Om ook zonder winterbanden goed de winter door te komen kun je de banden een beetje laten leeglopen. Op die manier krijg je wat meer grip op de weg. Fiets bij gladheid uiteraard niet te snel, zet de versnelling een tandje hoger en om goed bij de grond te kunnen komen, zet je tijdelijk het zadel een stukje lager.

Wil je de fiets niet voorzien van winterbanden maar toch liever niet een glijpartij meemaken dan kun je bij gladheid ook zogenaamde tie-wraps om de band wikkelen. Dat zijn de plastic strookjes waarmee men ook wel zakken etc kan sluiten. Trek ze met een tang strak over de band aan. De fiets is nu voorzien van een echte sneeuwketting die zeker zijn nut bewijst.

En blijf natuurlijk voorzichtig.

Bron: Fietsen.123


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4683
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
winterbanden elektrische fiets, spikes fiets, fietswinterbanden, winterbanden fiets tie wrap