Volg ons via
 
 
 

Een paar nieuwe pedalen op de fiets

Monteren van een paar nieuwe pedalen kun je heel goed zelf

Het vervangen van de pedalen op de fiets is nodig wanneer deze glad zijn of een reflector missen. Bij gladde pedalen loop je de kans sneller van het pedaal af te glijden met mogelijk een valpartij tot gevolg. Het vervangen van de pedalen kun je zelf. Het is van belang erop te letten dat de pedalen een linker- en een rechterschroefdraad hebben. Dit staat ook aangegeven op de as middels een L of een R. Er zit dus links- en rechts schroefdraad op.
 

De oude pedalen kunnen erg vast zitten en het beste kun je deze losdraaien met een lange sleutel. Niet iedereen heeft deze in huis. Het wil ook heel goed met een normale sleutel waar je een lang sterk buisje overheen doet. Zo kun je meer kracht zetten.
 
Voordat je de nieuwe pedalen gaat monteren smeer je even een beetje vet op de as van het pedaal. Wanneer je het pedaal er later nog eens af moet halen zal het dan ook gemakkelijker gaan. Misschien vreemd, maar het is juist dat je het pedaal linksom vastdraait. Je draait het pedaal met de traprichting mee, goed vast. De kosten van een fietsenmaker heb je nu weer uitgespaard.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1962
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fiets pedalen, fietsonderhoud, mantel pedalen, shimano pedalen