Volg ons via
 
 
 

Bordje weg? Meld het via nederlandfietsland.nl

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Landelijk meldsysteem voor fietsroutebewegwijzering online

Het overkomt iedere fietser wel eens. Je bent een route aan het fietsen, maar mist een bordje of ziet een beschadigd bord. Onderhoudsinstanties moeten dit weer in orde maken. Veel fietsers weten echter niet bij wie ze een melding kunnen maken. Het Landelijk Fietsplatform, coördinatiepunt voor het recreatieve fietsen en beheerder van het netwerk Landelijke Fietsroutes, heeft in antwoord hierop het Meldsysteem Bewegwijzering Fietsroutenetwerken ontwikkeld. Hierin is het mogelijk om te melden waar de bewegwijzering van LF-routes en/of knooppuntroutes niet correct is. Het meldsysteem staat op www.nederlandfietsland.nl

Bijna heel Nederland is met fietsknooppunten bedekt. De regionale fietsroutenetwerken worden onderhouden door zo'n 40 verschillende instanties. Omdat fietsers vaak niet weten waar zij een melding over de bewegwijzering kunnen plaatsen, komen meldingen bij verkeerde instanties terecht of worden helemaal niet gedaan. Het nieuwe meldsysteem tackelt dit probleem. Ook meldingen over LF-routes kunnen via dit centrale meldsysteem worden doorgeven. 

Automatisch doorsturen
Via www.nederlandfietsland.nl kom je bij het meldsysteem. Hier kun je eenvoudig de melding maken door het plaatsen van een punt op een kaart of het invoeren van een adres. Stapsgewijs word je via een aantal invulvelden door de melding heengeleid, waarna deze automatisch wordt doorgestuurd naar de juiste onderhoudsinstantie. De onderhoudsinstantie neemt de melding in behandeling en onderhoudt ook de verdere communicatie met de melder. 

Monitoren meldingen
De regionale (onderhouds)instanties zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingsfase van het project. Het Fietsplatform zal contact blijven houden met deze instanties en kan via het systeem ook het aantal (afgeronde) meldingen per regio monitoren.  

Beschikbaarheid
Ter stimulering van een zo groot mogelijke beschikbaarheid van het meldsysteem, stelt het Fietsplatform een gratis widget beschikbaar. Hiermee kan iedereen de applicatie eenvoudig ook op een eigen website laten draaien, zonder dat dit de eigen website 'belast'. De widget is aan te vragen via de startpagina van het meldsysteem, te bereiken via nederlandfietsland.nl.
 
Stichting Landelijk Fietsplatform 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1733
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kietsroute, fietsknooppunt, Fietsplatform