Volg ons via
 
 
 

Fietsdrager uitkomst voor ouderen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

RUINEN – Mensen die niet goed kunnen tillen maar wel graag fietsen, kunnen nu hun fiets ‘gewoon’ achter de auto bevestigen en meenemen op vakantie. 

Zo gewoon was dit tot nu toe echter niet. Een volautomatische fietsdrager, bedacht door Kamphuis Up & Down Systems uit Ruinen (Dr.), maakt dit nu mogelijk. Het bedrijf heeft met deze vinding een wereldprimeur in huis.De drager is een uitkomst voor zowel ouderen als gehandicapten. Aan de ontwikkeling is drie jaar gewerkt. De volautomatische fietsdrager heeft de naam ErgoMatic meegekregen. Hij was eind januari op de FietsVakbeurs in Rosmalen voor het eerst in alle openbaarheid te bewonderen.

De reacties vanuit de rijwielvakhandel op de demonstraties waren zeer positief. De ErgoMatic, voorzien van wieltjes, is opklapbaar en past in bijna elke kofferbak. Binnen enkele seconden is hij aan de auto bevestigd. Hij heeft een doorlopende goot voor geleiding van het voorwiel. Uitvinder Jos Kamphuis: “Je hoeft zelfs de bandjes niet meer om de velgen vast te zetten, niet meer door de knieën en binnen enkele seconden zitten de wielen vast.” Het patent pending kliksysteem kan op die manier vier fietswielen aan. Met behulp van een afstandsbediening tilt de ErgoMatic fietsen automatisch omhoog en omlaag. Om gemakkelijk bij de kofferbak te kunnen komen, is de drager kantelbaar.

Productontwikkeling
In april 2010 werden de eerste honderd ErgoMatics geproduceerd. De relatief lange tijd die het ontwikkelen kostte, heeft Kamphuis gebruikt om de vinding in één keer zonder kinderziekten op de markt te brengen. Het komt vaker voor dat goede ideeën het niet halen door overhaaste introductie, weet Jos Kamphuis. Daarom heeft hij aan de ErgoMatic maximale aandacht besteed. Aan het product werkten ook Tricas Industrial Design uit Heerde en Major Electronics uit Hoogeveen mee. Verder hielp de leiding van de afdeling metaal van Reestmond in Meppel bij het bedenken van oplossingen voor een aantal praktische problemen. De provincie Drenthe heeft een investeringsbijdrage geleverd voor de innovatie van Kamphuis.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
arno schrader (Gast)
Geplaatst op 16-11-2019 om 14:24

Ik heb deze fietsdrager van mijn tante gekregen

Hebben jullie misschien nog de handleiding en eventueel een adres om de lift na te laten kijken

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 4681
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsdrager, fietsvervoer, electrische fiets