Volg ons via
 
 
 

Gladde fietspaden leiden tot valpartijen

Gladheid op fietspaden melden bij de gemeente

De (snel) wegen zijn dan wel weer goed te berijden maar nog lang niet alle fietspaden zijn van de sneeuw en ijs ontdaan. Menig fietser is de laatste weken dan ook al onderuit gegaan. Bij de Fietsersbond komen erg veel klachten binnen over fietspaden waar nog niet, of te weinig, is geveegd en gestrooid met pekel. Het strooien met pekel heeft ook niet zo'n groot effect want als er te weinig overheen gereden wordt met de banden, dan werkt dit niet voldoende.

De gemeente's moeten dus zoveel mogelijk met schuivers en borstelwagens aan de slag. Wanneer je ten val komt en daardoor schade hebt geleden omdat de gemeente onvoldoende heeft gedaan aan de gladheidsbestrijding, dan is de gemeente aansprakelijk voor de geleden schade.

Zijn er ook in jouw gemeente fietspaden die door de gladheid tot problemen kunnen leiden, meldt dit dan op www.fietsersbond.nl/meldpunt.

Bron: fietsen.web-log.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1616
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
gladheid verwachting, gladheid actueel, gladheid verwachting, gladheid knmi