Volg ons via
 
 
 

Droge voeten met 70 Dijkenfietsroutes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Recordaantal van 3.400 fietsroutes overschreden          

Naar aanleiding van de overheidscampagne ‘Nederland leeft met water’ publiceert de website Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl ) 70 dijkenfietsroutes. Het aantal gepubliceerde fietsroutes op de populaire fietswebsite komt hiermee op een nieuw record: de grens van 3.400 is overschreden.

Veiligheid
Dijken zijn van toenemend belang met het oog op de stijging van de zeespiegel. Daarom worden op dit moment al veel waterveiligheidsprojecten uitgevoerd: rivieren krijgen de ruimte, de kust wordt versterkt en dijken worden verstevigd. De 70 dijkenroutes zijn fietsroutes, waarbij de recreatieve fietser gebruik maakt van zo'n dijk. Ze zijn extra aantrekkelijk, wanneer het warm weer is. De fietsroutes zijn alfabetisch op naam gesorteerd. Van iedere route wordt een korte karakteristiek gegeven. De routes liggen zowel in Nederland als in België.

Droge Voeten Fietsroutes
Heel speciaal onderdeel van de Dijkenroutes zijn de drie Droge Voeten Fietsroutes in Nationaal Park Arkemheen-Eemland. Ze zijn gemaakt op basis van de landelijke NAP-fietsroute (LF9), die dwars door Nederland loopt, van Nieuweschans naar Breda. Bijna de helft van Nederland ligt onder NAP. Dat zou allemaal water zijn als de dijken niet werden onderhouden en de polders niet werden leeg gemalen. De NAP-route loopt ook door het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Vroeger was dit gebied heel moerassig. Er is door de voorvaderen veel werk verzet om hier droge voeten te krijgen en het land te kunnen bewerken. Werk met de schop. Nu zorgt het Waterschap Vallei&Eem dat men hier geen natte voeten krijgt. Als het Waterschap daarmee stopt, ligt Amersfoort binnen de kortste keren aan ‘zee’. De drie Droge Voeten Fietsroutes (variërend van 32 tot 40 km) geven inzicht in het werk van het Waterschap. Twee starten vanaf station Amersfoort (De NL Eemlandroute en de NL Heuvelrugroute) en één vanaf Station Amersfoort-Vathorst (de NL Arkemheenroute).

Meer dan 3.400 routes
Recent zijn er op Fietsen Eén Twee Drie nog een groot aantal andere nieuwe fietsroutes toegevoegd. De fietsende vakantieganger kan daarom nu kiezen uit meer dan 3.400 fietsroutes. Daarbij kan men zoeken per land, per provincie en per plaats. Ook kan met kiezen uit een toenemende aantal thema's. Er zijn naast de nieuwe Dijkenfietsroutes inmiddels Knooppuntenroutes, GPS-routes, Heideroutes, Bollen- en Bloesemroutes, Koninklijke routes, Pontjesroutes en Molenroutes.

Top drie: Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant
Gelderland telt op de fietswebsite het meeste aantal fietsroutes: 262 volledig beschreven routes en 120 GPS-routes. Daarna volgt Overijssel met 205 routes en 89 GPS-tracks. Noord-Brabant neemt de derde plaats in met 146 normale routes en 87 speciale GPS-routes. Maar ook de andere Nederlandse provincies blijven niet achter. Zo heeft bv. de provincie Flevoland, dat zich steeds meer opwerpt als fietsprovincie, in korte tijd al het aantal van 42 routes bereikt, waaronder 9 GPS-tracks.

Link
* Dijkenfietsroutes
* Overzicht van alle 3.429 fietsroutes in Nederland, België en wereldwijd

Bron: Fietsen.123.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2011
Categorie: 
Fietsroutes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroute, fietsknooppunt, Dijkenroutes