Volg ons via
 
 
 

Fietsdief ook tevreden met oudere fiets

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het dievengilde was tot voor kort altijd erg geinteresseerd in nieuwe fietsen. Ergens een splinternieuwe fiets neerzetten en de kans was groot dat deze in een mum van tijd verdwenen was. Volgens de fietsverzekeraars zijn het de laatste tijd met name de fietsen van 3 jaar en ouder waarop men het oog laat vallen.

Uit cijfers van verzekeraars Bovemij, Enra en Unigarant blijkt dat de toename van fietsdiefstallen van fietsen die zo'n 3 jaar oud zijn gestegen met 20%. De fietssloten op de iets oudere fietsen blijken voor sneldieven eenvoudiger te openen dan de allernieuwste sloten die momenteel worden gemonteerd op nieuwe fietsen.

De Stichting Art, die zich bezig houdt met diefstalpreventie van tweewielers geeft dan ook het advies om ook de al iets oudere fietsen vast te maken aan een vast voorwerp. Daarbij is ook een goedgekeurd ART slot tegenwoordig onmisbaar om de tweewieler niet onverhoeds kwijt te raken. Alle informatie over ART goedgekeurde fietssloten en tips ter voorkoming van fietsdiefstal zijn te vinden op de website www.goedopslot.nl

Bron: www.fietsen.web-log.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1967
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fiets, e bike, electrische fiets, fietsslot, fietsverzekering